Ehad wedstrijd Nederweert Üitstapje seniorenclub

Ehad wedstrijd Nederweert Üitstapje seniorenclub - Dit is Nederweert

Ehadwedstrijd Nederweert 2e paasdag 2018

Het uitstapje van de seniorenclub ‘Omanido’, wat staat voor ‘Oud Maar Niet Dood!’, is afgelopen 2e paasdag volledig in het water gevallen. Letterlijk, want het bleek het scenario voor de jaarlijkse Eerste Hulp aan Drenkelingen-wedstrijd van Reddingsbrigade Nederweert.
Een wedstrijd waarbij maar liefst 23 senioren- en juniorenteams een nagespeeld waterongeval zo goed mogelijk op moeten lossen.

De organisatie had er dit jaar flink werk van gemaakt en zowaar de Nederweertse Geer & Goor uitgenodigd om de ouderen te begeleiden op hun dagje uit. Op de noten van de bekende hits van het duo genieten de ietwat dementerende senioren van de sauna en het heerlijke water in het wellness center, als alles in de soep loopt en er meerdere levensbedreigende situaties ontstaan. Dit is het moment waarop het tot dan toe onwetende team het zwembad binnenkomt. Zij hebben slechts 3 minuten de tijd om de slachtoffers in veiligheid te brengen en hulp te verlenen. Tot grote ergernis van de teams vermaken Geer & Goor zich in alle hectiek van het ongeval met hun rollator en vlogcamera.

De ouderen hebben het niet getroffen, want ook de boottocht van die middag loopt niet zoals gepland en er belanden meerdere mensen met verwondingen in het water. De teams schieten in deze ronde voor de tweede keer te hulp om nogmaals hun kunnen in reddingstechnieken, EHBO en reanimatie aan de jury te laten zien.

Na een lange, maar gezellige dag worden in het zwembad de prijzen uitgereikt voor het beste team, de beste teamleider en de beste reanimatie en keren de ploegen met een voldaan gevoel weer naar huis. Het enthousiasme van de teams, de inzet van de vele vrijwilligers en de maandenlange voorbereiding door de organisatie, Maurice en Sander, hebben deze 21e editie tot een succes gemaakt.

Foto's van deze wedstrijd zijn terug te zien onder de rubriek foto's Ehad Wedstrijd Nederweert 2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grote Clubactie 2018

Grote Clubactie 2018 van start. Doe je ook mee?

icons/test1-icon

Algemene Verordening Gegevensverwerking

Hoe gaat onze Reddingsbrigade om met de nieuwe AVG per 25 mei…

icons/test1-icon

Tussenjeugduitstapje 2018

Survivallen met de tussenjeugd van Reddingsbrigade Nederweert

icons/test1-icon