Jeugdweekend Rosmalen 2018

Jeugdweekend Rosmalen 2018 - Dit is Nederweert

Jeugdweekend Rosmalen met aansluitend jeugd Ehadwedstrijd in buitenwater

Op zaterdag 16 juni zijn wij met een junioren ploeg van de Reddingsbrigade Nederweert naar het jeugdweekend in Rosmalen geweest. Toen we daar aankwamen hebben we eerst onze tenten opgezet. 

Om 15.00 uur werd het weekend geopend en moesten we allerlei spelletjes doen. Hiermee konden ridders en allerlei andere figuren gewonnen worden die je kon inwisselen voor "geld". Ook moesten we een schild maken die ons morgen zou 'beschermen' tijdens de wedstrijd. Het schild staat in de prijzenkast. Degene die aan het eind het meeste geld op de bank had staan had gewonnen. Helaas, dit waren wij niet. 

Om 18.00 uur kregen we een heerlijke BBQ voorgeschoteld. Deze was heerlijk en het was leuk om met andere ploegen zo lekker op het veld te kletsen en te eten. Om 21.00 uur was de loting voor de wedstrijd van morgen. Wij moesten als 26ste ploeg starten. Hierna hebben we nog een bosspel gedaan. We moesten goed luisteren welke dieren we hoorden en waar het geluid vandaan kwam. Als we een dier gevonden hadden en we wisten om welk dier het ging werd deze van de kaart afgehaald. Om 23.00 uur lag ieder in zijn tent en was het stil.

De volgende ochtend was het om 8 uur opstaan en lekker ontbijten. Na het ontbijt moesten wij eerste de grootste spullen van de tent alvast opruimen. Om 10 uur gingen we,  omdat we in het tweede gedeelte van de wedstrijd zaten,  mee het bos in. Hier gingen we allerlei spelletjes doen en moesten we iets maken van dingen die we konden verdienen als we een vraag goed beantwoord hadden. Maar omdat we toch een beetje zenuwachtig waren ging dit niet helemaal goed. Toen moesten we terug voor het tweede deel van de wedstrijd waar wij in zaten. Na lang wachten waren we eindelijk aan de beurt. We kwamen in een soort tent terecht waar we te horen kregen dat we op een familiecamping waren en dat er in de vijver gezwommen mocht worden alleen was de vijver ondiep! Toen we aan de beurt waren liepen we een heuveltje af en zagen we een mevrouw hevig gillen. Een man lag op een glijbaan. We liepen naar de mevrouw toe en hadden eigenlijk direct door wat we moesten doen. Ook lag het kindje van de mevrouw in een badje. We hebben gedaan wat we konden en volgens ons ging de wedstrijd toch eigenlijk best goed. Na de wedstrijd was het gelukkig niet lang meer voordat we de tent weer konden inpakken. Dit hadden we 's morgens al een klein beetje gedaan dus we waren zo klaar. Toen was de prijsuitreiking daar. Van de 34 ploegen die meededen zijn wij 21ste geworden, dus eigenlijk best wel goed zo voor de eerste keer. Wij vonden het een heel leuk weekend en we hopen dat we er volgend jaar weer naar toe gaan! Al was het maar gewoon voor de gezelligheid want gezellig en leuk dat was het zeker.

Voor foto's zie rubriek Foto's Jeugdweekend Rosmalen 2018

 

groetjes Amé, Theo, Ivy en Ona

 

Grote Clubactie 2018

Grote Clubactie 2018 van start. Doe je ook mee?

icons/test1-icon

Algemene Verordening Gegevensverwerking

Hoe gaat onze Reddingsbrigade om met de nieuwe AVG per 25 mei…

icons/test1-icon

Tussenjeugduitstapje 2018

Survivallen met de tussenjeugd van Reddingsbrigade Nederweert

icons/test1-icon