112 Dag 2018 Junioren Ehad

112 Dag 2018 Junioren Ehad - Dit is Nederweert

Met de Ehad-junioren naar de 112-dag in Veldhoven 13-10-2018

Op zaterdag 13 oktober zijn we met de junioren van de EHaD naar de 112-dag in Veldhoven geweest. Op tijd vertrokken we uit Nederweert en we waren al lekker vroeg in Veldhoven. Bovendien hadden we ook nog eens verschrikkelijk mooi weer dus het beloofde een mooie dag te worden.

Om 10 uur waren we bij de opening aanwezig. Er werd het een en ander verteld wat er op welk plein te doen was en na het startsein werden door alle hulpverleningwagens de sirene aangezet. Dit was het teken dat de dag geopend was en dat iedereen er klaar voor was. We begonnen bij de politie. De kinderen mochten overal in en op, dus de motoren werden even getest, de auto’s van binnen goed bekeken en zowaar…….de jeugd wist wat ze waren……onze boeven…..Er was een auto van dienst Justitiële vervoer aanwezig en de kinderen doken de auto in. De agente die erbij stond gooide alleen de deuren dicht, dus de “boeven” zaten even opgesloten. Maar toch werden er daarna goede vragen gesteld.

Door naar de collega’s waar de kinderen met een knuppel op een kussen mochten slaan en zo de agent uit balans konden brengen. Enkele van hen lukte dat ook.  Ook bij de brandweer werd er hard gewerkt. Ze haalde zelfs allemaal hun “blusdiploma”

Op een volgend plein troffen we een simulator waar alle kinderen met een auto over de kop gingen. Hier leerde ze wat ze moesten doen als ze in een auto zouden zitten die over de kop slaat.  Alle kids hebben dit ondergaan en allemaal deden ze precies wat er tegen hen gezegd werd, en ook allemaal zijn ze goed eruit gekomen. Ook een reactie test hebben ze allemaal goed doorstaan. Sommigen mepte zelfs de knoppen van het bord af. J

 

Onze collega’s van de Reddingsbrigade Eindhoven stonden er ook en hier hebben we met zijn alle in de reddingsboot gezeten. Hierdoor kregen we een uitnodiging om volgend voorjaar met de EHaD jeugd een dag naar RB Eindhoven te komen om een dag met hun mee te varen. Deze uitnodiging is uiteraard met beide handen aangenomen.

 

Na ruim 4 uur slenteren,  veel gezien te hebben, nog meer gedaan te hebben, kunnen we terug kijken op een prima, maar vooral leerzame dag.  Moe maar voldaan, en met een tas vol met spullen van allerlei hulpverlening spullen keerde we halverwege de middag weer naar huis. Het is zeker de moeite waard om volgend jaar weer te gaan!

 

Evelyn en Francien

 

Foto's van deze actiedag zijn terug te vinden onder de rubriek Foto's, 112-dag 2018 Junioren Ehad

Creatief lesprogramma 17-10-2018

Cretief lesprogramma woensdag 17-10-2018

icons/test1-icon

112 Dag 2018 Junioren Ehad

Met de Ehad-junioren naar de 112-dag in Veldhoven 13-10-2018

icons/test1-icon

Algemene Verordening Gegevensverwerking

Hoe gaat onze Reddingsbrigade om met de nieuwe AVG per 25 mei…

icons/test1-icon