Creatief lesprogramma 17-10-2018

Creatief lesprogramma 17-10-2018 - Dit is Nederweert

Cretief lesprogramma woensdag 17-10-2018

Op woensdag 17 oktober mochten de ouders meedoen met de jeugdleden bij het reddingszwemmen. De oefening bestond uit 4 opdrachten, waarvan er 2 te maken hadden met het redden van 1 of meerdere drenkeling(en).

Het leuke van de eerste opdracht was dat deze uit meerdere disciplines bestond, namelijk: te water gaan, naar een vlot zwemmen, door een gat een ring op duiken, deze ring afleveren, een blokje oppikken  en met een bepaalde zwemtechniek (rugslag met het blokje boven water) naar de overkant zwemmen, daar weer een flexi beam ophalen en terug naar af.

De opdracht om met een bootje  het zwembad over te steken was in mijn ogen de minst geslaagde. Het in- en uitstappen van de boot bleek zonder hulp van derden niet mogelijk, maar was overigens wel  leerzaam.

Bij het redden van een drenkeling vanaf de kant, met een touw of boei, moest je erg opletten zelf niet in het touw verstrikt te raken. Een mooie ervaring over hoe het in ieder geval niet moet.

De laatste opdracht, waarbij meerdere drenkelingen uit het water gehaald moesten worden, was eigenlijk een organisatie-oefening. Hierbij stond het luisteren centraal. Daarbij ging natuurlijk van alles fout. Omdat ik via mijn werk (BHV & EHBO) vaak te maken krijg met dit soort oefeningen, was dit bijzonder leuk om mee te maken.

Over het algemeen heb ik de zwemles ‘reddingsoefening’ heel plezierig gevonden en ben zeker in voor een herhaling.

 

Groeten, Nils.

 

Foto's van deze les zijn terug te vinden onder de rubriek foto's Creatief lesprogramma 17-10-2018

Creatief lesprogramma 17-10-2018

Cretief lesprogramma woensdag 17-10-2018

icons/test1-icon

112 Dag 2018 Junioren Ehad

Met de Ehad-junioren naar de 112-dag in Veldhoven 13-10-2018

icons/test1-icon

Algemene Verordening Gegevensverwerking

Hoe gaat onze Reddingsbrigade om met de nieuwe AVG per 25 mei…

icons/test1-icon