Opleiding

 

Klik op deze link en u komt op het landelijke overzicht opleidingen: http://www.reddingsbrigade.nl/wat-doen-we/opleidingen/html

Naast de opleidingen 'Reddend Zwemmen' heeft Reddingsbrigade Nederweert nog twee vormen van wedstrijdploegen. De ILSE ( International Life Saving Europe) en de EHAD (Eerste Hulp aan Drenkelingen), samen genaamd: Lifesaving team. Ze hebben natuurlijk allebei te maken met het redden van mensen.

 

De ILSE-teams zwemmen 3 soorten wedstrijden: teamwedstrijden, individuele wedstrijden en de rescue-wedstrijden. Je zwemt zo snel mogelijk in combinatie met reddingsmaterialen en reddingstechnieken.

De EHaD-teams oefenen om realistische ongevallen zo goed mogelijk op te lossen. Het is een erg goede training, ook voor in de praktijk. Er wordt een ongeval nagespeeld met slachtoffers en gewonden, het team moet deze mensen binnen een bepaalde tijd verzorgd hebben.

Beide wedstrijdvormen zijn erg handig. De ILSE-teams zwemmen erg veel op snelheid, terwijl de EHaD-teams erg goed zijn op reddingsdetails en EHBO. Het zijn allebei een soort uitbreidingen op de gewone lessen, maar dan in wedstrijdverband.

 

Lid worden?

Graag willen wij het Lifesaving team uitbreiden met senioren, junioren en aspiranten (dames/meisjes en heren/jongens). Vind je zwemmen erg leuk en wil je graag in een wedstrijdteam? Dan mag je gerust een keer komen kijken of meedoen. Het is nog niet heel erg belangrijk of je al snel kunt zwemmen of goed kunt redden, als je maar enthousiast bent! Snel zwemmen of goed redden leren we je wel op de trainingen.

Trainingstijden

Om de week op zondag van 12:00 tot 13:00 uur. Zie de agenda voor de juiste trainingsdata.

Vragen?

Neem tijdens de normale lessen contact op met:

* Paul Roos (Ilse)

* Sander van Gog (EHaD)

* stuur een e-mail naar lifesavingnederweert@gmail.com 

img4.jpg

Hopelijk zien wij je een keertje op de zondagtrainingen!

 

Grote Clubactie 2018

Grote Clubactie 2018 van start. Doe je ook mee?

icons/test1-icon

Algemene Verordening Gegevensverwerking

Hoe gaat onze Reddingsbrigade om met de nieuwe AVG per 25 mei…

icons/test1-icon

Tussenjeugduitstapje 2018

Survivallen met de tussenjeugd van Reddingsbrigade Nederweert

icons/test1-icon