Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

2023-Mudrun-min.jpg

Welkom bij Reddingsbrigade Nederweert

De ReddingsBrigade Nederweert is een vereniging met ruim 200 leden, opgericht op 23-4-1973, gelijktijdig met de bouw van het zwembad Merenveld in Nederweert. De vereniging heeft als doel: “het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood”. Wij doen dit middels het verbeteren van zwemslagen, aanleren hoe je jezelf kunt redden en aanleren hoe je anderen kunt redden. Het zwemmend redden in het bijzonder.
Zwemmen is een sport voor jong en oud; ook binnen onze vereniging zitten jonge zwemmers vanaf vijfjarige leeftijd tot actieve leden die ruim in de tachtig zijn. Je kunt al lid worden zodra je kunt zwemmen en in bezit bent van minimaal diploma A.
Voor alle leden worden lessen, opleidingen en trainingen aangeboden die passen bij ieders wensen. Van veel diploma’s halen tot rustig iedere week komen bewegen in het water onder leiding van gediplomeerde, vrijwillige instructeurs. Door de wekelijkse trainingen worden je algemene conditie en vaardigheden steeds beter. Bovendien is er ook de mogelijkheid om opgeleid te worden tot officieel erkend gediplomeerd instructeur zwemmend redden van Reddingsbrigade Nederland. Deze mensen zijn van harte welkom en hard nodig om ons team in stand te houden en uit te breiden om alle vaardigheden over te brengen.

Zwemmen is een heel gezonde bezigheid waarbij alle spieren van het lichaam getraind worden zonder grote kans op blessures. Je hebt een opwaartse kracht in het water waardoor de spieren minder belast worden t.o.v. van andere sporten en bovendien train je met zwemmen heel veel spieren. Voor de echte doorzetters zijn er ook ruime faciliteiten om deel te nemen aan de teams die meedoen aan wedstrijden is de EHaD (Eerste Hulp aan Drenkelingen) en LiveSaving (snelheidszwemmen) disciplines.

Kortom een vereniging die naast het educatieve aspect vele uitdagingen biedt voor jong tot oud en waar je op een plezierige manier komt zwemmen bijgestaan door allemaal geheel vrijwillige instructeurs en bestuursleden.

Het is toch fantastisch als je in een gezellige omgeving aan je conditie kunt werken en daarmee ook nog iemand veilig uit het water kan redden voor het geval het nodig zou zijn.

Jan Hoeben
Voorzitter Reddingsbrigade Nederweert