Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

501-min.jpg

Zwemtechniek / borstcrawl trainingen!Heb jij altijd al willen weten hoe de ademhaling van de borstcrawl moet, zodat je niet na 1 baan hijgend aan de kant hangt? Of zou je juist je schoolslag wat willen perfectioneren om die uiteindelijk een kilometer vol te kunnen houden?
Reddingsbrigade Nederweert organiseert op zondag 17 en 31 oktober van 12:00 tot 13:00 een training waar inwoners van Nederweert en omstreken voor slechts €3,- welkom zijn om aan te sluiten. Van jong tot oud, beginner of gevorderd, kom gezellig wat baantjes zwemmen en profiteer van een effectievere zwemslag met de tips en tricks van onze ervaren instructeurs.

Wanneer?    Zondag 17 en/of 31 oktober, extra data bij voldoende animo
Hoe laat?     Van 12:00 tot 13:00 uur
Waar?          Zwembad van het Laco sportcentrum Nederweert
Voor wie?    Iedereen die interesse heeft, mits je in het bezit bent van een zwemdiploma
Kosten?       €3,- per keer, graag contant meenemen

Mocht je de smaak te pakken hebben en wil je graag op een laagdrempelige manier blijven oefenen, dan ben je altijd welkom om op onze verenigingsavonden maandag of woensdag 2 proeflessen gratis mee te zwemmen. We werken in groepen ingedeeld naar leeftijd en niveau op een afwisselende manier voornamelijk aan de conditie. Daarnaast is er aandacht voor sociale activiteiten buiten het zwembad. Dat alles terwijl een lidmaatschap nog geen €8,- per maand kost (voor seniorleden)!

Kijk op hier op de site voor meer informatie & dan zien we je graag aanstaande zondag in het zwembad!

Met sportieve groet,
Reddingsbrigade Nederweert

De zwembaden zijn weer open! - Nieuwsupdate mei


Beste leden en ouders jeugdleden,

De meeste jeugdleden hebben de afgelopen weken op het droge al hun zwemslagen geoefend. Hoewel we erg genoten hebben van het enthousiasme waarmee dat werd gedaan, zijn we blij dat we zowel de jeugd als ook de volwassen leden weer mogen verwelkomen in het zwembad!

De overheid heeft besloten dat de voorgestelde versoepelingen per woensdag 19 mei ingaan. Dit houdt in dat we weer mogen gaan zwemmen onder dezelfde voorwaarden die we eerder ook gehad hebben:
- Thuis alvast de zwemkleding aandoen.
- Via de hoofdingang naar binnen met mondkapje, handen ontsmetten en dan linksaf naar de tribune lopen.
- Uitgang via de badhokjes, er zijn geen douches beschikbaar.
- Via de nooduitgang aan de zijkant bij de fitness het pand verlaten.
- Geen bezoekers toegestaan.
- Geen mogelijkheid om binnen te wachten.
- Kinderen ophalen mag wel. 5 min. voor einde les binnenkomen en met kind via kleedhokjes naar buiten.
- Verder mogen er max. 30 personen in een ruimte verblijven excl. instructeurs. Eerder was dit geen probleem.

Woensdagavond 19 mei gaan we starten voor de jeugdleden en de oudersgroep.
Maandag 24 mei is het bad helaas gesloten i.v.m. 2e Pinksterdag.
Woensdag 26 mei zwemmen voor de jeugdgroepen en de oudersgroep.
Maandag 31 mei gaan de maandaggroepen weer van start. Dezelfde tijden en dezelfde groepen.

Hopelijk kunnen we z.s.m. de beperkingen achter ons laten en gewoon als vanouds aan de slag.

Mochten er vragen zijn, mail ons via:

Met sportieve groet,
Bestuur en instructeurs Reddingsbrigade Nederweert

Vrolijk Pasen! & Nieuwsupdate april

Beste leden,

Pasen, het feest met vele betekenissen. In ieder geval een feest van “bevrijding” en “vernieuwing”, nieuw leven.
Laten we hopen dat de bevrijding van de Covid19-pandemie snel komt en we weer snel aan een nieuw leven met veel zwemplezier kunnen beginnen.

We hebben helaas al niet kunnen zwemmen vanaf half december 2020. Met de laatste persconferentie van de overheid zijn de evt. versoepelingen voor ons als vereniging weer verder opgeschoven. Met de jeugd zijn we op 17 maart toch begonnen met een wekelijkse buitentraining bij het zwembad. Technische oefeningen en spelletjes kunnen we ook op het droge doen. Diegenen die al geweest zijn, waren dolenthousiast dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes van het reddend zwemmen weer zagen, ze oefenden en ravotten volop.

Ook voor de oudere leden bieden we dit aan. Kom een keer kijken en oefen ook eens hoe je met een touw, reddingsklos, enz. iemand kunt redden. Al is het maar om weer even een keer met je eigen groepsleden te kunnen praten op gepaste afstand. Op de woensdagavond van 18:00 tot 19:00 uur is iedereen welkom; het weer kunnen we niet voorspellen maar ja, voor water zijn we toch niet bang hè.

De jaarvergadering hebben we uitgesteld en we hopen deze zo spoedig mogelijk te kunnen organiseren als hiervoor weer veilige mogelijkheden zijn.

Betreffende de contributie hebben we als bestuur gezamenlijk besloten om de halfjaarlijkse contributie deze keer niet te heffen.
Hopelijk kunnen we na de volgende persconferentie met een beter bericht komen.

Rest ons (ondanks alle beperkingen) jullie toch hele fijne paasdagen te wensen!

Bestuur RBN

Corona-update maart '21 - Alternatieve jeugdtraining

Beste leden en ouders van jeugdleden,

Het is weer even geleden dat we een update hebben kunnen sturen. Afgelopen week is er opnieuw een persconferentie geweest.
We hoorden dat de zwemlessen weer mocht opstarten. Helaas geldt dit alleen voor het zwem-ABC, waardoor voor ons de deuren van het zwembad helaas nog even gesloten blijven.
Wel gaan we vanaf woensdagavond 17 maart “droogzwemmen” van 18:00 tot 19:00 uur voor alle jeugdleden tot 12 jaar. Diverse kleine oefeningen uitvoeren, samen actief bezig zijn binnen de mogelijkheden.
Waar: bij Sportcentrum LACO buiten op het grasveldje. Ouders kunnen de kinderen brengen, maar mogen niet buiten de auto op het parkeerterrein blijven staan wachten.
Kleding: doe makkelijk zittende kleding aan, geen zwemkleding, en denk aan de wisselende weersomstandigheden.
Vooraf aanmelden hoeft niet.

Helaas voor alle leden vanaf 12 jaar mogen we onze trainingslessen nog niet opstarten. Waarschijnlijk horen we op de volgende persconferentie (23 maart) de volgende stappen. Hopelijk volgt er de volgende maand beter nieuws?!

Onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering hebben we verplaatst naar najaar 2021.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en instructeurs Reddingsbrigade Nederweert

RBN prijswinnaar Goede Doelenactie

IBOR Advies heeft onze vereniging aangemeld voor een landelijke actie binnen het werkgebied van IBOR Advies.

Er waren 6 prijswinnaars waarvan RBN er 1 is. Afgelopen zondag 14 maart is de cheque van maar liefst €675,- overhandigd.
We willen graag Chris bedanken voor zijn inspanningen voor dit mooie bedrag.

 

 

Winnaars Winterse Winactie!

Met de zomerse temperaturen in het vooruitzicht zou je bijna vergeten dat er vorige week een dik pak sneeuw lag. Hoewel het niet al te goede plaksneeuw was, zijn enkele leden er creatief mee aan de slag gegaan om ondanks een gesloten zwembad toch lekker in beweging te blijven! Voor de sneeuwpop die klaarstaat om van de duikplank te springen wint Rens een mooie Reddingsbrigade Nederweert tas. De familie Beenders heeft de zwemslagen weer goed opgefrist en ontvangt een Reddingsklos om nog meer te kunnen oefenen én voortaan nog veiliger op pad te kunnen gaan. Gefeliciteerd!

Tips voor een veilig schaatsweekend!Gemeente Nederweert biedt een aantal mooie plassen waar de vorst van de afgelopen dagen voor een flinke laag ijs heeft gezorgd. De fanatiekelingen hebben de eerste kilometers op het ijs al afgelegd en de schaatsvoorraad van winkels is compleet uitverkocht.
Voor veel mensen hoog tijd om dit weekend de schaatsen uit het vet te halen en zich op het natuurijs te begeven. De weersvoorspellingen zijn prachtig, maar houd er rekening mee dat natuurijs ook risico’s met zich meebrengt.
De koek-en-zopiekraam waarmee we normaal samen met de Scouting op de Banen staan om het schaatsplezier te verrijken met warme versnaperingen mag vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan dit jaar. Om toch iedereen te kunnen laten genieten van het natuurijs, raden we jullie aan om met deze tips en adviezen vanuit Reddingsbrigade Nederland goed voorbereid het natuurijs op te gaan.

Reddingsbrigade Nederweert wenst iedereen een heel fijn en veilig schaatsweekend!

Reddingsbrigade Nederweert dankt nieuwe sponsor IBOR Advies!

In deze tijd waarin de zwembaden gesloten zijn en we sport voornamelijk alleen moeten beoefenen, is er voor Reddingsbrigade Nederweert toch heel mooi nieuws te melden. Juist nu zijn we extra dankbaar dat IBOR Advies de vereniging een warm hart toedraagt als nieuwe sponsor! Met deze gulle bijdrage kunnen we ook in de komende jaren mooie activiteiten voor onze leden blijven organiseren.IBOR Advies is een Nederweerts bedrijf met een werkgebied dat zich uitstrekt over driekwart van Nederland. De eigenaar, Chris Verstappen, en zijn familie zijn geen onbekenden van de brigade. Al jarenlang zwemmen zij wekelijks hun baantjes en ook als vrijwilliger zijn ze vaak in het zwembad en bij evenementen te vinden. Wij zijn erg blij met de mooie samenwerking die hiermee tot stand is gekomen!

IBOR Advies voorziet werkvelden die te maken hebben met de openbare ruimte van advies. Aannemers worden ondersteund in het maken van plannen van aanpak, calculaties en projectbegeleiding. Voor overheden schrijft IBOR Advies bestekken en helpt bij de aanbestedingstrajecten met bijbehorende directieramingen. Tevens behoren het uitvoeren van boominspecties en boomtechnische onderzoeken tot de mogelijkheden. Dit kan worden verwerkt in een adviesrapportage. IBOR Advies heeft de beschikking over een PICUS Tomograaf (doormeten van bomen met geluidstrillingen) en Tree motion sensoren (doormeten van wortelstabiliteit), dit geeft veel inzicht in de veiligheidsrisico’s. Sinds een aantal jaar werkt IBOR Advies ook druk aan de bestrijding van invasieve plantensoorten, zoals de Japanse duizendknoop. Kort geleden is de teelt van miscanthus toegevoegd aan de portefeuille van IBOR Advies. Neem voor meer informatie eens een kijkje op de website.

Corona-update december

Met ingang van vandaag zitten wij opnieuw in een harde lockdown in Nederland. Zwembaden zijn per direct gesloten voor een periode van ten minste 5 weken. Dit betekent dat wij afgelopen maandag ineens, eerder dan verwacht, onze laatste banen hebben kunnen zwemmen voor dit jaar. Jammer, maar we houden hoop dat dit eraan bijdraagt om het virus de kop in te drukken en zoveel mogelijk mensen gezond te houden.

Gelukkig hebben onze juniorleden nog net de kans gehad om te laten zien waar ze al enige tijd naartoe hebben getraind. Het hele jaar hebben ze de verschillende zwemslagen en reddingstechnieken geoefend, aangezien de examens eerder dit jaar nog niet door mochten gaan. Op 7 en 9 december konden we dan toch een aangepast, coronaproof examen doen voor de jeugd. Dit betekende dat er geen ouders of familieleden op de tribune mochten zijn. Het was voor velen toch wat spannender om alleen met de examinatoren en de instructeurs af te zwemmen, maar die spanning verdween gelukkig snel toen ze eenmaal het water in mochten. Alle onderdelen waren immers al vaak geoefend tijdens de zwemlessen. Hier en daar speelden de zenuwen misschien wat parten, maar uiteindelijk ging iedereen mét diploma naar huis toe!

Wij als instructeurs van de Reddingsbrigade zijn er trots op dat iedereen zo goed heeft gepresteerd, ondanks dat er dit jaar tussentijds behoorlijk wat lessen zijn uitgevallen. Gefeliciteerd allemaal! We hopen dat iedereen het beste van deze 5 weken maakt en gezond blijft, zodat we in de loop van volgend jaar kunnen gaan oefenen voor het volgende diploma om jezelf en anderen nog beter veilig te kunnen houden in en aan het water!

Mooie opbrengst Grote Clubactie 2020!

Met dank aan iedereen die de moeite heeft genomen om loten te kopen en verkopen!
De jeugdige verkopers met de hoogste opbrengst hebben na de uitreiking van de examens nog een extra bedankje voor hun inzet in ontvangst mogen nemen. 

Corona-update november: we mogen weer!


"Juist in deze tijd is het belangrijk om te kunnen ontspannen en de gezondheid op peil te kunnen houden". Zo klonk de boodschap op 3 november; de sportscholen mochten daarom openblijven, maar zwembaden werden helaas wel voor 2 weken gesloten. Gelukkig zijn de cijfers op het moment positiever dan aan het begin van de maand, waardoor de overheid zich aan deze afspraak kon houden. Na een korte stop, mogen we ook weer in het zwembad aan onze conditie werken. We gaan daarom weer zwemmen met uiteraard dezelfde maatregelen als voorheen.
- Je blijft thuis wanneer jij of een van je huisgenoten verkoudheidsklachten heeft
- In de openbare ruimten van het zwembad draag je een mondkapje
- Zwemkleding doe je thuis al aan
- Je komt binnen via de tribune, daar kun je je bovenkleding uitdoen
- Naderhand is er geen mogelijkheid om te douchen en kleed je je om in de daarvoor bestemde ruimten
- Houd te allen tijde de 1,5 meter afstand in acht
- Het maximale aantal personen in een ruimte is 30, exclusief toezichthouders

De wedstrijdploeg trapt de eerste training af op zondag 22 november. Vanaf maandag en woensdag hopen we ook alle andere leden weer te mogen verwelkomen.

Corona-update november

Woensdagavond 4 november hebben we de laatste zwemles gegeven, voordat het zwembad opnieuw is gesloten ivm de strengere maatregelen. In eerste instantie gelden deze voor 2 weken. We hopen daarom in de week van 16 november weer (beter) nieuws te hebben.
Blijf de komende tijd op een verantwoorde manier actief en in beweging, zodat we iedereen weer zo spoedig mogelijk in goede gezondheid mogen verwelkomen!

Met sportieve groet! Reddingsbrigade Nederweert

Corona-update oktober

Beste leden,

Na het instellen van de gedeeltelijke lockdown vanaf 14 okt., mag Sportcentrum LACO open blijven om te zwemmen. Zij het met enkele aanpassingen. Wij als Reddingsbrigade Nederweert blijven jullie onder de huidige omstandigheden de mogelijkheid bieden om te zwemmen op de gebruikelijke tijden. We hebben samen tot op heden het virus buiten het zwembad weten te houden en wij zullen er op toezien dat alle regels worden nageleefd om dit ook zo te houden.

Lees meer...

Start Seizoen

Beste leden en ouders jeugdleden,

De vakantieperiode loopt weer ten einde.
Helaas zijn we nog niet van de Covid-19 af en moeten we de corona maatregelen nog in acht nemen.
Heb jij of een van jouw gezinsleden ziekte verschijnselen kom dan niet zwemmen tot je gezond bent.

Op woensdag 2 en maandag 7 september starten de lessen weer.

De woensdag zwemtijden veranderen van 18.00 tot 18.40 uur = 1e lesuur en van 18.45 tot 19.25 uur = 2e lesuur.
We gebruiken 5 banen, vier voor de jeugdleden en 1 baan voor de seniorleden.
Wachtende ouders graag wachten in de hal niet op de tribune in verband met maximale aantal personen in de zwemzaal

De maandagavonden zwemtijden veranderen niet:
1e lesuur van 19.30 tot 20.10 uur
2e lesuur van 20.15 tot 20.55 uur
3e lesuur van 21.00 tot 22.40 uur

Zoals je ziet zit er tussen de lessen steeds 5 min. om te wisselen van groepen.
Per groep mogen we 30 personen laten zwemmen. Voor de vakantie kwam dat steeds goed uit of hadden nog ruimte over.

Kom op tijd maar niet te vroeg naar het bad in verband met de drukte in de kleedhokjes en wissel van de groepen.

Na de zwemlessen is er mogelijkheid om je af te spoelen (douchen), er zijn een beperkt aantal douches geopend in verband met 1,5 meter afstand.

We hopen jullie allen weer terug te zien.

Met sportieve groet,
Instructeurs en bestuur Reddingsbrigade Nederweert

P.S. De Algemene Leden Vergadering dinsdag 22 september vanaf 19.30 uur gaat gewoon door. Zaalruimte voldoende en voldoende geventileerd.
Noteer de datum en we zien jullie graag allen die avond. Vergaderen en daarna kienen met de “hete Ballen” rondes tussendoor

We zijn weer gestart!


Maandag 18 en woensdag 20 mei hebben we na een stop van 2 maanden weer leden mogen verwelkomen in het zwembad! Tegen de verwachting van velen in, mogen zwembaden weer open om te sporten. Uiteraard in aangepaste vorm, waarbij de geldende richtlijnen in acht worden genomen. Zo is er een Coronaverantwoordelijke die erop toeziet dat iedereen vanaf 13 jaar zich aan de 1,5 meter afstand houdt, zijn de banen anders ingedeeld en is er alleen een mogelijkheid om snel om te kleden, zonder dat de douches geopend zijn.
Toch was iedereen blij om er weer in te mogen springen! Een enkeling moest toegeven dat het stiekem wat tegenviel, omdat de conditie iets weggezakt was. Daarom zijn we blij dat we op deze manier toch weer wekelijks onze baantjes mogen zwemmen tot aan de zomerstop.
Waar de opkomst onder onze seniorleden maandag toch nog iets voorzichtig was, zagen we dat woensdag de extra brede banen bijna vol zaten met het maximaal toegestane aantal. Aanstaande zondag is het de beurt aan de wedstrijdgroep, zodat zij hun conditie op peil kunnen houden voor het volgende wedstrijdseizoen.

Dank voor jullie medewerking en graag tot ziens in het zwembad!

Nieuwsupdate met kwartetspel

Beste leden en ouders van jeugdleden,

Reddingsbrigade Nederweert volgt nog steeds de aanwijzigingen van het RIVM.
t/m 28 april dus geen zwemmen, geen activiteiten etc.
Op 21 april is er weer een landelijke persconferentie met nieuwe regels of versoepeling van de regels.
We wachten de informatie af.

Tot die tijd willen we jullie, via deze weg, een kwartetspel doen toekomen.
Je bent even bezig met voorbereiding maar daarna kun je gezellig, binnen eigen familie, kwartetten.

Lees meer...

Nieuwsupdate April 2020

Aan alle leden en ouders jeugdleden,

Hoi allemaal, we willen toch even iets van ons laten horen via deze digitale mogelijkheid.
We hopen dat, het wat de gezondheid (corona) betreft, het goed gaat met jullie en jullie naaste familieleden.
Want het kan toch vrij hard aankomen en er in hakken op je gezondheid als je dat nu allemaal hoort en ziet op de TV gedurende de dag.
Al 2 weken niet meer naar school, thuiswerken of mogelijk geen werk meer en geen zwemmen meer dat is wel even wennen om thuis te moeten blijven.
Geen verjaardag feestjes, grotere bijeenkomsten en vergaderingen meer die gepland stonden.

Hoe lang het nog gaat duren daar hebben we nu geen idee van.
Laten we hopen dat het snel "overwaait" en dat het normale leven weer opgepakt kan worden.

Houdt u aan de richtlijnen van het RIVM o.a. Houdt afstand, geen samenscholingen etc.

We houden u op de hoogte!

Blijf gezond,                                                                                                      

Bestuur Reddingsbrigade Nederweert

 

Nieuwsupdate 15-03-2020

Beste leden en ouders jeugdleden,

Wij volgen als Reddingsbrigade Nederweert natuurlijk de laatst bekende landelijke afspraken betreffende maatregelen Coronavirus. Dit houdt het volgende in:
Vanaf vandaag zullen wij geen activiteiten meer laten plaatsvinden in verenigingsverband. Dit geldt ten minste t/m 6 april 2020.
- Dus geen zwemlessen op de zondagen (wedstrijdploeg) en maandag- en woensdagavonden.
- De Algemene LedenVergadering van dinsdag 17 maart a.s. gaat definitief niet door en wordt verplaatst.
- De geplande EHBO les van 20 maart vervalt. Hiervoor worden tzt nieuwe data bekend gemaakt.

We houden jullie op de hoogte van eventuele nieuwe besluiten in de komende periode.

Mochten er vragen zijn, dan zijn deze via het contactformulier of via mail te richten aan:

Met vriendelijke groet,
Bestuur Reddingsbrigade Nederweert

EHaD wedstrijd gaat niet door vanwege coronavirus!

Vanwege het heersende coronavirus covid-19 hebben wij als wedstrijdcommissie besloten om de EHaD wedstrijd in Nederweert op maandag 13 april 2020 te annuleren.
Wij vinden dat ieders veiligheid en gezondheid bovenaan moet staan. Zeker met een EHaD wedstrijd waar je met slachtoffers om gaat en met vele personen in een afzondering zitten, kunnen wij deze veiligheid niet garanderen.

Graag zien we jullie volgend jaar wel weer op 2de paasdag 05-04-2021.

Met vriendelijke groet namens Reddingsbrigade Nederweert
EHaD commissie Nicole en Maurice 

Diplomazwemmen Junior en Zwemmend Redder 2019


Hoera! Nederweert is weer een stukje veiliger. Meer dan 50 jeugdleden van Reddingsbrigade Nederweert lieten aan het eind van het zwemseizoen hun geleerde zwem- en reddingsvaardigheden zien tijdens het diplomazwemmen. Ze kregen het niet voor niets, er werd hard gezwommen met als prachtig resultaat dat iedereen die op examen ging aan het eind van de avond een diploma rijker naar huis keerde! Van harte gefeliciteerd & op naar het volgende certificaat!

Succes wafelactie Jan Linders

Op de zaterdagen 22 en 29 december hebben enkele leden enthousiast wafels gebakken.
In de winkel kon er al geproefd worden, de randjes die van de wafels afvielen.
De meesten vonden dit zo lekker dat ze het niet konden weerstaan om de wafels niet te kopenl

Dit is een mooie extra zakcent voor de brigade.

Agenda

Sponsoren

Rabobank Weerterland en Cranendonck

Zoeken