Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

500-min.jpg

Spannende Sinterklaaswedstrijd

Sinterklaaswedstrijd2019

Op uw plaatsen.... Start! - Woensdag 4 december hebben de woensdagavondleden van de brigade op een leuke manier kunnen proeven aan het wedstrijdzwemmen wat een onderdeel is van de Reddingsbrigade. In een strijd voor het beste pietenteam, werden alle belangrijke vaardigheden getest om Sinterklaas ook in de buurt van het water zo goed mogelijk te kunnen helpen. De ingepakte cadeautjes moesten bijvoorbeeld zo snel mogelijk in estafettevorm vervoerd worden. Het was mooi om te zien dat jong en oud gezamenlijk zo enthousiast mee hebben gestreden! Uiteindelijk kon er maar een de winnaar zijn die de prijzen mee naar huis nam. Gelukkig had piet voor alle zwemmers en vrijwilligers nog wat lekkers meegenomen, zodat iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts keerde. Bedankt Sinterklaas & graag tot volgend jaar!

Uitslag Rabobank ClubSupport 2019

Ook dit jaar deden wij als vereniging mee met de Rabobank clubsupport actie. Deze jaarlijks terugkerende actie van de Rabobank steunt het lokale verenigingsleven in Nederweert en omstreken.

Wij hebben dit jaar maar liefst 151 stemmen van jullie mogen ontvangen. Dit staat voor een bedrag van €781,25.

Wij zijn er erg blij mee en willen iedereen bedanken voor het stemmen. In het bijzonder danken wij de Rabobank voor het organiseren van deze mooie actie!

 

Medailles voor Fiona op NK Ocean

Hoewel we in het zwembad even genieten van een welverdiende vakantie, kent de lifesaving wedstrijdsport geen zomerstop. Waar anderen deze maanden het strand opzoeken om even heerlijk te ontspannen, reisde Fiona afgelopen weekend af naar het Zeeuwse Kamperland om Nederweert te vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap Ocean. Dit is een wedstrijdtak, die nauw verbonden is met het daadwerkelijke werk van de reddingsbrigade. Naast renonderdelen op een mul strand, zijn er zwemonderdelen in het water en gaan de deelnemers de strijd met elkaar aan op rescue boards. Dit alles vergt een flinke conditie en goede oefening met de golven en stroming die de zee natuurlijk met zich meebrengt.
Helaas waren de voorspellingen beter dan het uiteindelijke weer en moest de zon moeite doen om zich af en toe te laten zien op het volle strand. Dit mocht de pret echter niet drukken, want Fiona liet vele tegenstanders uit de Nederlandse top achter zich en sleepte hiermee meerdere medailles binnen! 2x wist ze brons te halen en op het onderdeel waarbij men peddelend op een rescue board de boeien moet ronden, pakte ze een goede golf waarmee ze zilver wist te bemachtigen! Gefeliciteerd Fiona!!

Diplomazwemmen Junior en Zwemmend Redder 2019


Hoera! Nederweert is weer een stukje veiliger. Meer dan 50 jeugdleden van Reddingsbrigade Nederweert lieten aan het eind van het zwemseizoen hun geleerde zwem- en reddingsvaardigheden zien tijdens het diplomazwemmen. Ze kregen het niet voor niets, er werd hard gezwommen met als prachtig resultaat dat iedereen die op examen ging aan het eind van de avond een diploma rijker naar huis keerde! Van harte gefeliciteerd & op naar het volgende certificaat!

Geslaagde wedstrijd 'Eerste Hulp aan Drenkelingen' in Nederweert

Een om hulp schreeuwende man, aan de overkant van een groot meer. Wat zou jij doen? De ploegen uit alle uithoeken van Nederland en een ploeg uit België wisten zich hier wel raad mee. Het was het scenario van de jaarlijkse wedstrijd ‘Eerste Hulp aan Drenkelingen’ in het zwembad van Nederweert. Zij twijfelden geen seconde en zwommen de bijna 200 meter om te hulp te schieten bij het nagebootste waterongeval. Dat een beregoede conditie belangrijk is voor het reddingszwemmen werd nog maar eens goed duidelijk gemaakt.

Lees meer...

Woensdag 6 maart creatieve zwemles in carnavalssfeer

Woensdag 6 maart stond er een creatieve zwemles in carnvalssfeer op het programma voor onze jeugdleden.

Verdeeld in 3 groepen was er een leuke spreuk op te duiken, moesten er zwempoppen onder water en ook boven water worden aangekleed voor de carnaval en, moest er "confetti" uit het zwembad worden opgeruimd in wedstrijdverband en kon er een polonaise worden gezwommen. De kinderen hadden het er maar druk mee. Het was een erg gezellige les.

"Wij springen er weer in"

Inderdaad het zwembad in Nederweert is weer open en we kunnen gelukkig weer in ons eigen vertrouwde zwembad zwemmen.

Om dit te vieren hadden een aantal leden deze slogan bedacht en liepen samen met een aantal jeugdleden van onze vereniging  mee tijdens de carnavalsoptocht op maandag 4 maart 2019.

Op ludieke wijze mochten kinderen telkens "in het zwembad" springen.

          

 

Resultaat Grote Clubactie 2018

Afgelopen maand is er bekend gemaakt wat de Grote Clubactie 2018 voor onze clubkas heeft opgeleverd.
Wij hebben maar liefst een bedrag van € 665,50 als brigade ontvangen. Iedereen die een lot heeft gekocht en daarmee onze brigade heeft gesteund heel hartelijk bedankt. Hiermee kunnen we weer leuke dingen doen voor onze leden.
Graag willen wij onze jeugdleden bedanken die hiermee aan de slag zijn gegaan. Familie, vrienden, buren en bekenden zijn benaderd om een lot te kopen. Sommigen waren echt heel fanatiek.
De 3 kinderen die de meeste loten hebben gekocht het afgelopen jaar willen wij extra bedanken met een prijsje. Deze zijn woensdag 30 januari 2019 uitgereikt na de zwemles in Heythuysen. Zij ontvingen uit handen van onze voorzitter Jan een waardebon van Intertoys. Dit waren op de 1e plaats met maar liefst 53, ja je leest het goed, 53 verkochte loten Timo Oostenbrink, op de 2e plaats met 23 verkochte loten Roan Mertens en op de 3e plaats Jenna Slaats met 16 verkochte loten. Helaas was Jenna woensdag niet aanwezig, maar zij zal haar prijs alsnog ontvangen. Nogmaals iedereen bedankt voor dit geweldig resultaat!

                                                          

 

Jan Linders Fonds 2018

Afgelopen jaar waren wij door de medewerkers van Jan Linders Nederweert uitgekozen als lokaal goed doel voor het Jan Linders Fonds.
De opbrengst van 2 actieperioden in 2018 kwamen ten goede voor onze vereniging. Dit was in het voorjaar de verkoop van asperges en in het najaar de verkoop van tomaten. Ook mochten wij in het filiaal van Nederweert onze vereniging promoten.
Afgelopen week mocht Gerard Hoeben namens de vereniging de cheque van € 341,00 in ontvangst nemen.

Jan Linders Fonds 2018
Overhandiging cheque Jan LInders Fonds

Wij willen Jan Linders Nederweert heel hartelijk danken dat wij voor dit goede doel in 2018 waren uitgekozen. Wij willen dit bedrag graag besteden aan aankoop van lesmaterialen en het mogelijk maken om meer kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen aan het zwemmen te krijgen. Maar ook om ouderen aller zwemmogelijheden te bieden.

Ons motto is: Elke zwemmer een Reddend zwemmer!

Nogmaals Jan Linders heel hartelijk dank.

Succes wafelactie Jan Linders

Op de zaterdagen 22 en 29 december hebben enkele leden enthousiast wafels gebakken.
In de winkel kon er al geproefd worden, de randjes die van de wafels afvielen.
De meesten vonden dit zo lekker dat ze het niet konden weerstaan om de wafels niet te kopenl

Dit is een mooie extra zakcent voor de brigade.