Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

502-min.jpg

Geslaagde wedstrijd 'Eerste Hulp aan Drenkelingen' in Nederweert

Een om hulp schreeuwende man, aan de overkant van een groot meer. Wat zou jij doen? De ploegen uit alle uithoeken van Nederland en een ploeg uit België wisten zich hier wel raad mee. Het was het scenario van de jaarlijkse wedstrijd ‘Eerste Hulp aan Drenkelingen’ in het zwembad van Nederweert. Zij twijfelden geen seconde en zwommen de bijna 200 meter om te hulp te schieten bij het nagebootste waterongeval. Dat een beregoede conditie belangrijk is voor het reddingszwemmen werd nog maar eens goed duidelijk gemaakt.

Lees meer...

Woensdag 6 maart creatieve zwemles in carnavalssfeer

Woensdag 6 maart stond er een creatieve zwemles in carnvalssfeer op het programma voor onze jeugdleden.

Verdeeld in 3 groepen was er een leuke spreuk op te duiken, moesten er zwempoppen onder water en ook boven water worden aangekleed voor de carnaval en, moest er "confetti" uit het zwembad worden opgeruimd in wedstrijdverband en kon er een polonaise worden gezwommen. De kinderen hadden het er maar druk mee. Het was een erg gezellige les.

Jan Linders Fonds 2018

Afgelopen jaar waren wij door de medewerkers van Jan Linders Nederweert uitgekozen als lokaal goed doel voor het Jan Linders Fonds.
De opbrengst van 2 actieperioden in 2018 kwamen ten goede voor onze vereniging. Dit was in het voorjaar de verkoop van asperges en in het najaar de verkoop van tomaten. Ook mochten wij in het filiaal van Nederweert onze vereniging promoten.
Afgelopen week mocht Gerard Hoeben namens de vereniging de cheque van € 341,00 in ontvangst nemen.

Jan Linders Fonds 2018
Overhandiging cheque Jan LInders Fonds

Wij willen Jan Linders Nederweert heel hartelijk danken dat wij voor dit goede doel in 2018 waren uitgekozen. Wij willen dit bedrag graag besteden aan aankoop van lesmaterialen en het mogelijk maken om meer kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen aan het zwemmen te krijgen. Maar ook om ouderen aller zwemmogelijheden te bieden.

Ons motto is: Elke zwemmer een Reddend zwemmer!

Nogmaals Jan Linders heel hartelijk dank.