Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

500-min.jpg

Corona-update december

Met ingang van vandaag zitten wij opnieuw in een harde lockdown in Nederland. Zwembaden zijn per direct gesloten voor een periode van ten minste 5 weken. Dit betekent dat wij afgelopen maandag ineens, eerder dan verwacht, onze laatste banen hebben kunnen zwemmen voor dit jaar. Jammer, maar we houden hoop dat dit eraan bijdraagt om het virus de kop in te drukken en zoveel mogelijk mensen gezond te houden.

Gelukkig hebben onze juniorleden nog net de kans gehad om te laten zien waar ze al enige tijd naartoe hebben getraind. Het hele jaar hebben ze de verschillende zwemslagen en reddingstechnieken geoefend, aangezien de examens eerder dit jaar nog niet door mochten gaan. Op 7 en 9 december konden we dan toch een aangepast, coronaproof examen doen voor de jeugd. Dit betekende dat er geen ouders of familieleden op de tribune mochten zijn. Het was voor velen toch wat spannender om alleen met de examinatoren en de instructeurs af te zwemmen, maar die spanning verdween gelukkig snel toen ze eenmaal het water in mochten. Alle onderdelen waren immers al vaak geoefend tijdens de zwemlessen. Hier en daar speelden de zenuwen misschien wat parten, maar uiteindelijk ging iedereen mét diploma naar huis toe!

Wij als instructeurs van de Reddingsbrigade zijn er trots op dat iedereen zo goed heeft gepresteerd, ondanks dat er dit jaar tussentijds behoorlijk wat lessen zijn uitgevallen. Gefeliciteerd allemaal! We hopen dat iedereen het beste van deze 5 weken maakt en gezond blijft, zodat we in de loop van volgend jaar kunnen gaan oefenen voor het volgende diploma om jezelf en anderen nog beter veilig te kunnen houden in en aan het water!

Agenda

Sponsoren

Guulke Eten & Drinken

Zoeken