Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

501-min.jpg

Examens voor de jeugdleden

Ieder jaar organiseren wij aan het eind van het zwemseizoen de examens voor de jeugdleden. 

Dit seizoen was dit zelfs de 2e keer, dus er is de afgelopen tijd hard gewerkt door zowel de kinderen als ook onze instructeurs om op tijd alle stof, zwemslagen, bevrijdings- en vervoersgrepen goed te oefenen. Maandag 26 juni waren de hogere brevetten, de Lifesavers 1, 2 en 3 aan de beurt. Vooraf aan het zwemmen moesten zij eerst een theoretisch examen afleggen. Helaas waren er dit keer enkele leden die dit niet hebben behaald. Daarna werd het examen in het zwembad voortgezet waarbij conditie, bevrijdings- als ook vervoersgrepen en diverse reddingsacties werden beoordeeld door deskundige examinatoren van Reddingsbrigade Nederland. Velen waren dan ook zenuwachtig, het ging er erg serieus aan toe. Maar uiteindelijk wisten de meesten toch het examen af te sluiten met een mooi diploma! 

Op woensdag 28 juni was het de beurt aan de jongere jeugdleden van onze vereniging. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze op examen gingen, waardoor het toch wel spannend was. Dat is het natuurlijk ook als je op dat moment alles wat je geleerd hebt moet laten zien en er iemand anders dan je eigen instructeur meekijkt. Gelukkig liepen er verschillende instructeurs mee met de examinatoren, zodat het toch een beetje vertrouwd voelde. Op diverse onderdelen werd er geëxamineerd. Het zwemmen met kleren, onderwaterzwemmen, het aanspreken van een drenkeling en natuurlijk ook het redden met bevrijdingsgrepen en het vervoeren van een drenkeling op diverse manieren al naargelang het zwembrevet. Gelukkig waren er veel familie en bekenden als support komen kijken vanaf de tribune. Uiteindelijk bleek hier iedereen geslaagd!  
Dank aan alle instructeurs voor hun inzet en natuurlijk proficiat aan alle geslaagden! 

 

De verbeterpunten die er hier aan daar waren, worden meegenomen voor na de zomervakantie, maar voor nu staat er nog een extra leuke zwemles op de planning. Woensdag 5 juli is alweer de laatste les van dit zwemseizoen en daarom willen we graag samen afsluiten met discozwemmen voor de jeugd! Voor € 1,00 mag je een vriend(innetje) meebrengen, zodat we gezellig van 18:00 tot 19.30 uur met muziek van niemand minder dan DJ BREN kunnen zwemmen.  
 
Om met de jeugd ons 50-jarig jubileum te vieren, gaan we zaterdag 8 juli ook nog eens naar Fun Beach in Panheel. Een hele dag samen met elkaar spellen doen en ravotten in het water!