Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

Slider-Mix-min.jpg

Gemeentecomplimenten Nederweert

Op dinsdag 3 januari van 19.00 tot 20.30 uur hebben inwoners van de gemeente Nederweert elkaar de handen geschud tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Nederweert in de raadzaal van het gemeentehuis.

De burgemeester reikte dan de Gemeentecomplimenten 2023 uit namens het college van burgemeester en wethouders. Het compliment wordt toegekend aan een persoon, vereniging, stichting, instelling of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de Nederweerter gemeenschap en/of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bij Ondernemerschap kan gedacht worden aan vernieuwend of uniek ondernemerschap, blijkend uit bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid of bijzondere initiatieven

Het Gemeentecompliment Sportief Nederweert voor Reddingsbrigade Nederweert
De Reddingsbrigade Nederweert viert komend jaar het 50-jarig bestaan. Vele Nederweertenaren zijn in die jaren lid geweest. Op dit moment heeft de brigade 225 leden. Ontelbare meters zijn er in al die jaren gezwommen, eerst in het buitenbad van Zwembad Merenveld, later in het binnenbad en sinds enkele jaren bij Laco. Bestuur en gediplomeerde instructeurs zijn allemaal vrijwilligers. De Reddingsbrigade heeft altijd actief meegewerkt met sportactiviteiten voor de basisscholen, de Zwem4Daagse enz. Het is een bescheiden vereniging die best een keer de aandacht verdient.