Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

502-min.jpg

Zilver voor Reddingsbrigade Nederweert op NK Lifesaving!!

Damesteam RBN met coach
Het damesteam met coach tijdens de openingsceremonie van het NK Lifesaving.

Zondag 31 maart zijn de dames van het wedstrijdteam van de Nederweertse reddingsbrigade met coach en supporters afgereisd naar het zonnige Vlissingen voor het nationale kampioenschap Lifesaving. Tijdens 6 verschillende onderdelen namen ze het op tegen ploegen uit het hele land. Dat alles op alles werd gezet, werd al meteen duidelijk tijdens de eerste estafette. De wissel tussen 2 zwemmers was zó scherp dat de scheidsrechter het team voor dat onderdeel diskwalificeerde. Dank aan de enthousiaste en trouwe supporters, want door hun filmbeelden kon worden aangetoond dat deze afkeuring onterecht was. Maar gelukkig gaf dit de zwemmers naast wat extra zenuwen ook nog meer energie voor de rest van de dag!
Ondanks dat tijdens de afgelopen trainingen niet alle technische onderdelen en wissels in de juiste opstelling getraind konden worden, was het te merken dat iedereen zich in de aanloop naar de wedstrijd goed voorbereid had. Vele persoonlijke records werden gezwommen en verbroken, waardoor ook bestaande teamrecords sneuvelden. Aan het eind van de dag werden deze geweldige prestaties beloond met een zilveren medaille voor Reddingsbrigade Nederweert! Gefeliciteerd dames!

Voor degenen die niet bekend zijn met deze uitdagende sport; lifesaving is de snelheidstak van de reddingsbrigadewedstrijden. Het is vergelijkbaar met het reguliere wedstrijdzwemmen, maar dan worden er in ieder onderdeel elementen van het reddingszwemmen in verwerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld onderdelen waarin een pop (als zijnde een drenkeling) vervoerd moet worden. En ook estafettes met een rescue tube, zoals bekend uit baywatch, en een lijnredding behoren tot de onderdelen.
Zou je wel eens willen weten hoe dit er uit ziet & lijkt het je wat om een keertje mee te doen met een training? De wedstrijdploeg van Reddingsbrigade Nederweert traint om de week op zondag van 12:00-13:00 in het Laco zwembad in Nederweert. Neem contact met ons op via de contactpagina op deze site & dan zien we je graag binnenkort in het zwembad!

Dames RBN zilver!