Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

501-min.jpg

Reddingsbrigadewedstrijden - Lifesaving

Lifesaving is de snelheidstak van de reddingsbrigadewedstrijden. Maar in tegenstelling tot het reguliere wedstrijdzwemmen is het niet alleen maar baantjes zwemmen. De sport is afgeleid van het reddingswerk in zwembaden, open water en aan de kust, waar zowel snelheid als behendigheid in reddingstechnieken van cruciaal belang zijn. In ieder wedstrijdonderdeel is namelijk een element van het reddingszwemmen verwerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld onderdelen waarin een pop (als zijnde een drenkeling) vervoerd moet worden. En ook estafettes met een rescue tube, zoals bekend uit baywatch, en een lijnredding behoren tot de onderdelen. Naast snelheid wordt er daarom met name getraind op techniek en een sterke conditie.

Lifesaving is een van de meest diverse sporten die er is. Het wordt beoefend in zwembaden en buitenwater, individueel en in teamverband en ieder soort wedstrijd heeft weer een 6-tal disciplines. En ook al staat snelheid voorop, de basis zal altijd liggen bij het redden van jezelf en anderen. Dus naast een hele gave sport, brengt het je vaardigheden waar je de rest van je leven wat aan zult hebben!

Reddingsbrigade Nederweert heeft een hecht lifesavingteam, dat al jaren meedoet met de top van Nederland. Desondanks is de sport erg laagdrempelig en naast een goede teamsfeer biedt het voor iedere sporter een mooie uitdaging.

Zou je wel eens willen weten hoe dit er uit ziet? Zoek je zwemspullen bij elkaar en kom gezellig een keer meezwemmen in het Laco zwembad in Nederweert. We trainen om de week (zie de agenda voor de data) op zondag van 12:00 - 13:00. Voor vragen, neem gerust contact op via het formulier of loop eens langs in het zwembad. Tot snel!

Lifesaving team wedstrijd voor E,D en C aspiranten

Nederweert, 5 april 2019 

Beste brigadeleden, 

Na de grote brand in het zwembad van Nederweert zal enkele maanden later dan gepland Reddingsbrigade Nederweert ook in 2019 een Lifesaving team wedstrijd organiseren. De wedstrijd zal gehouden worden op zondag 26 mei 2019 in zwembad Merenveld te Nederweert. De wedstrijd zal om 13:00 uur starten en naar verwachting om 16:00 uur afgelopen zijn. De wedstrijd is aangemeld bij de bond. 

De inschrijvingen dienen uiterlijk 5 mei binnen te zijn om 20:00 uur. Inschrijving is alleen mogelijk met het digitale inschrijfformulier van Splash als bijlage bij deze uitnodiging. Het installatiebestand Splash Entry Editor is te downloaden via deze link (http://lifesaving.nl/images/Splash/Splash_Entry_Editor.zip)

De inschrijfkosten zijn € 10 per team met een maximum van € 30 per brigade en dienen bij inschrijving over gemaakt te worden op rekeningnummer: NL80 RABO 013 5512 077 tnv Reddingsbrigade Nederweert, inzake: naam brigade + lifesaving 2019. Inschrijfgelden dienen uiterlijk 7 mei 2019 op het vermelde rekeningnummer te zijn bijgeschreven.

Ongeveer 1 week voor de wedstrijd ontvang je het programma met daarin alle definitieve gegevens voor deze wedstrijd.
Voor nadere inlichtingen omtrent de wedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie:

Paul Roos, 0495-785193,

­­Wij hopen op voldoende animo en een prettige wedstrijd.
Met vriendelijke groet,

Paul Roos
Lifesaving team
Reddingsbrigade Nederweert