Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

502-min.jpg

Reddingsbrigadewedstrijden - Lifesaving

Lifesaving is de snelheidstak van de reddingsbrigadewedstrijden. Maar in tegenstelling tot het reguliere wedstrijdzwemmen is het niet alleen maar baantjes zwemmen. De sport is afgeleid van het reddingswerk in zwembaden, open water en aan de kust, waar zowel snelheid als behendigheid in reddingstechnieken van cruciaal belang zijn. In ieder wedstrijdonderdeel is namelijk een element van het reddingszwemmen verwerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld onderdelen waarin een pop (als zijnde een drenkeling) vervoerd moet worden. En ook estafettes met een rescue tube, zoals bekend uit baywatch, en een lijnredding behoren tot de onderdelen. Naast snelheid wordt er daarom met name getraind op techniek en een sterke conditie.

Lifesaving is een van de meest diverse sporten die er is. Het wordt beoefend in zwembaden en buitenwater, individueel en in teamverband en ieder soort wedstrijd heeft weer een 6-tal disciplines. En ook al staat snelheid voorop, de basis zal altijd liggen bij het redden van jezelf en anderen. Dus naast een hele gave sport, brengt het je vaardigheden waar je de rest van je leven wat aan zult hebben!

Reddingsbrigade Nederweert heeft een hecht lifesavingteam, dat al jaren meedoet met de top van Nederland. Desondanks is de sport erg laagdrempelig en naast een goede teamsfeer biedt het voor iedere sporter een mooie uitdaging.

Zou je wel eens willen weten hoe dit er uit ziet? Zoek je zwemspullen bij elkaar en kom gezellig een keer meezwemmen in het Laco zwembad in Nederweert. Voor vragen, neem gerust contact op via het formulier of loop eens langs in het zwembad. Tot snel!