Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

500-min.jpg

Recreatief zwemmen

Naast het opleidingszwemmen kunnen volwassenen ook bij ons terecht voor het recreatieve zwemmen. Een gezonde recreatieve sport waarbij U zich fit voelt. Lessen worden gegeven in kleine lesgroepen met gediplomeerde vrijwillige instructeurs voor verbetering van de conditie en zwemvaardigheid, het leren omgaan met reddingsmiddelen en hulpmiddelen. Maar bovenal gaat het hierbij om recreatieve gezelligheid en ontspanning.

Samen met de gemeente Nederweert werken we via Nederweert Vitaal aan een actief beleid voor bewegen en sporten voor 55 plussers.

Heeft U belangstelling? Kom dan eens kijken of meedoen. De eerste 2 lessen zijn gratis!!

Opleidingen

Zoals je weet hebben we in Nederland heel veel water. Zo ook in Nederweert. Ieder jaar verdrinken er mensen omdat ze niet of niet goed kunnen zwemmen. Daarnaast kunnen mensen onwel worden tijdens het zwemmen of met hun auto te water raken. Bij de Reddingsbrigade leert u hoe te handelen in dergelijke situaties. Daarbij staat eigen veiligheid altijd voorop. 

Na het behalen van het A diploma kun je al bij de Reddingsbrigade komen. Wij leiden je verder op en spelenderwijs verbeteren we je zwemvaardigheden en conditie. 

Onze reddingsbrigade diplomalijn:Voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar hebben we de zwemlijn Junior Redder 1 t/m 4 met als thema: Red jezelf.
Tussen 9 en 12 jaar is er de zwemlijn Zwemmend Redder 1 t/m 4 met als thema: Red je vriendje.
Tenslotte is er de zwemlijn Lifesaver 1 t/m 3 met als thema: Red een ander. Bij de lifesaver opleidingen krijg je ook theorie- en EHBO-lessen.

Op deze manier worden er zoveel mogelijk zwemmers opgeleid zodat elke zwemmer een zwemmend redder wordt, die in geval van nood weet wat hij/zij moet doen.  Doe je mee??? 

Heb je belangstelling? Kom dan eens kijken of meedoen. De eerste 2 lessen zijn gratis!!

 

Zwemtijden

Op een van onderstaande avonden bent u van harte welkom in het Laco zwembad van Nederweert!

Onze trainingstijden:

Maandagavond
- 1e lestijd van 19:30 tot 20:15 uur | Jeugd- en seniorenleden / opleiding, recreatief zwemmen en wedstrijdgroep
- 2e lestijd van 20:15 tot 21:00 uur | Seniorleden / recreatief zwemmen
- 3e lestijd van 21:00 tot 21:45 uur | Seniorleden / recreatief zwemmen

Woensdagavond
- 1e lestijd van 18:00 tot 18:45 uur | Jeugdleden en 1 groepje seniorleden / ouders
- 2e lestijd van 18:45 tot 19:30 uur | Jeugdleden en 1 groepje seniorleden / ouders