Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

501-min.jpg

Stichting Leergeld - omdat alle kinderen mogen meedoen!

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld is er voor deze kinderen.

     
     Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!

Ouders met een laag inkomen, die wonen in de gemeenten Weert, Nederweert of Cranendonck, kunnen voor hun kinderen een beroep doen op de stichting Leergeld Weert e.o.. Deze stichting biedt de kinderen van deze gezinnen kansen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

De lokale stichting werkt naast de provincie Limburg en gemeenten uit de regio nauw samen met het Jeugdsportfonds Limburg, het JeugdCultuurFonds Limburg, het Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Tevens zijn ze onderdeel van de landelijke organisatie.

Heeft u een te laag inkomen en is uw kind tussen de 4 en 18 jaar? Dan kunt u een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld Weert, Nederweert en Cranendonck. Kijk voor het formulier of voor informatie om contact op te nemen op hun website.